Test na nietolerancje pokarmowe

Test do wykrywania nietolerancji pokarmowych -Test Food Detective ™:
  • Jest szybki i dokładny
  • Prosty do wykonania
  • Wynik otrzymuje się po 40 minutach
  • Można go wykonać w gabinecie dietetycznym
  • Test bada pokarmy, na które najczęściej występują nietolerancje pokarmowe
  • Jest polecany dla dorosłych i dzieci od trzeciego roku życia

Test Food Detective™ wykrywa podwyższony poziom przeciwciał IgG w reakcji na dany pokarm. Oparty jest na metodzie immunoenzymosorpcyjnej ELISA, która gwarantuje wiarygodność wyniku i najwyższą czułość.
Lista sprawdzanych w teście produktów spożywczych:
  • Jajo (całe)
  • Mleko krowie
  • Drożdże
  • Zboża (pszenica, Żyto, Owies)
  • Ryż
  • Kukurydza
  • Orzechy (migdały, orzech brazylijski, nerkowce, orzeszki ziemne, orzech włoski
  • Mięsa (kurczak, wołowina, wieprzowina, jagnięcina)
  • Ryby (łupacz, dorsz, płastuga, łosoś, pstrąg, tuńczyk)
  • Skorupiaki (krewetka, krab, homar, małże)
  • Warzywa (brokuły, kapusta, marchew, por, ziemniaki, seler, ogórek, papryka czerwona, zielona, żółta
  • Rośliny strączkowe
  • Owoce (jabłko, truskawka, grejpfrut, pomarańcza, cytryna, czarna porzeczka, pomidor, melon)
  • Inne (czosnek, imbir, kakao, grzyby, herbata)